AgriFoodTop Symposium 2019: Innoveren in een goed klimaat
Innoveren in een goed klimaat
Over 11 jaar moet de uitstoot van broeikasgassen in Nederland met 49% zijn gedaald. De overheid ontwikkelt samen met de industrie verschillende beleidsplannen om dat te halen. Wat heeft dit voor consequenties voor de agrifoodsector? Worden we beperkt in onze mogelijkheden of biedt dit juist kansen?
Tijdens het AgriFoodTop Symposium op 5 juni kwamen beleidsmakers, ondernemers en onderzoekers bijeen om de kansen en knelpunten van het klimaatbeleid te bespreken. Hieronder vindt u (de meeste) presentaties die gegeven zijn weer terug.
Presentaties
- Welkom – Kees de Gooijer (CIO TKI Agri & Food)
- Opening 1 – Sandor Gaastra (Directeur Generaal Klimaat en Energie at Ministerie van Economische Zaken en Klimaat)
- Opening 2 – Aalt Dijkhuizen (voorzitter Topteam Topsector Agri & Food)
- Kennis- en Innovatieagenda Landbouw en Landgebruik. Waar zetten we op in? – Ruud Tijssens (voorzitter ontwikkelteam KIA)
- Artificial Intelligence winter is not coming! – Loulou van Ravensteijn (Robovision)
Parallelsessies
- Energiebesparing en -productie in het rurale gebied – sessieleider: Gerard Migchels (WUR)
- Emissiereductie door precisielandbouw – sessieleider: Ben Schaap (WUR)
- Duurzame veehouderij – sessieleider: Kees Lokhorst (WUR)
- Land en water ingericht op CO2-vastlegging en -gebruik – sessieleider: Berien Elbersen (WUR)
- Vissen met de kop in de wind – sessieleider: Sarah Verroen (VisNed)
- Verpakkingen – impact op klimaat en klant – sessieleider: Willemijn Peeters (Searious Business)
- De presentatie kan hier worden opgevraagd.
- CO2-reductie in de foodindustrie – sessieleider: Erik Koops (AVEBE)
AgriFoodTop Symposium 2019
Op 5 juni vond het jaarlijkse AgriFoodTop Symposium plaats, hét netwerkevenement voor de Nederlandse agrifoodsector. Foto’s van de bijeenkomst vindt u hier terug.
Uitnodiging AgriFoodTop Symposium 2019