5 t/m 12 oktober: De Week van Ons Eten

Bert van ReesNieuws

Van 5 t/m 12 oktober is het De Week van Ons Eten. Dan gaat het over de waarde van ons eten en de connectie tussen boer en burger. Het programma is nog volop in ontwikkeling, maar er is nu al te kiezen uit een van de vele activiteiten die door de 450 netwerkpartners worden aangeboden.

Op donderdag 3 oktober vindt tijdens de jaarmarkt van Bolletongersdei in Bolsward de Openingsmarkt van De Week van Ons Eten plaats. De Week van Ons Eten, van 5 t/m 12 oktober, maakt heel Nederland een beetje bewuster van de waarde van ons voedsel en zet zich in om de boer-burgerverbinding te versterken. Op de openingsmarkt worden boeren, tuinders, vissers en andere organisaties uitgenodigd om hun producten of diensten met een goed verhaal onder de aandacht te brengen bij het publiek. De jaarlijkse markt van Bolsward trekt vele bezoekers uit de gehele regio en de kinderen in Bolsward zijn zelfs vrij van school. De gehele Nieuwmarkt zal met behulp van beachflags, groene vlaggenlijnen en leuke activiteiten een aantrekkelijke straat zijn om doorheen te lopen en te genieten van de heerlijke producten.

Op dinsdag 8 oktober staat het belang van voedseleducatie centraal. Samen met Jong Leren Eten, JOGG, Voedingscentrum, Smaaklessen, EU Schoolfruit, Boer in de Klas, Het Burgemeestersontbijt en het Nationale Schoolontbijt wordt deze dag uitgebreid stilgestaan bij het belang van verantwoorde voeding.

Op donderdag 10 oktober 2024 is het de Nationale Groente- en Fruitdag. Op deze dag wordt heel Nederland, zowel jong als oud, geïnspireerd om meer groenten en fruit te eten.

Volledige programma

Deel dit bericht