Langer houdbaar en toch vers

adminShowcase

De vraag naar verse, gezonde, makkelijk te gebruiken producten neemt nog steeds toe in Nederland en andere Europese landen. Met conventionele conserveringstechnologieën, zoals hittepasteurisatie, verliezen producten gezonde stoffen en gaat de verse smaak verloren. Verschillende nieuwe conserveringstechnologieën zijn op kleine schaal ontwikkeld, maar worden in veel gevallen nog niet op industriële schaal toegepast.

Wat doet het project daaraan?
Het doel van dit project is om milde conserveringsmethoden verder te ontwikkelen en beschikbaar te maken voor een grotere groep eindgebruikers zodat de kwaliteit, houdbaarheid, duurzaamheid en veiligheid van levensmiddelen toeneemt.

Wat levert het project op?
Ontwikkeling en demonstratie van milde conververingstechnologieën waarbij kwaliteit, houdbaarheid en veiligheid van levensmiddelen centraal staan gecombineerd met industriële toepasbaarheid;

  • Ontwerp van duurzame productieketens op basis van deze milde conververingstechnologieën waarbij specifiek het verminderen van voedselverspilling centraal staat;
  • Toegenomen begrip en inzicht in de werking en veiligheid van milde conververingstechnologieën.

Projecttitel: Lang houdbaar en toch vers
Kernthema: Nog in te vullen
Looptijd: 2013 – 2016
Budget publiek: € 3.194.000
Budget privaat: € 3.746.000
Projectpartners: Hoogesteger Fresh Specialist, Struik Foods Europe, Natural Drinks, FrieslandCampina, Foodcase, Stork Food & Dairy Drinks, OMVE Netherlands BV, IXL, Netherlands BV, Aerox, Multivac, Uhde, NVWA, Wageningen Research

Deel dit bericht